Aeola ontmaskert

Bijpoederen‘Wist je dat Bridget Maasland de 150.000 euro die ze kreeg van de Playboy shoot heeft gedoneerd aan haar stichting Dutch Puppies?’ ‘Nee, wat goed joh. Wat is er verder nog in showbizzland gebeurt?’ De poederkwast houdt ze voor zijn mond als ware het een microfoon.’ Ik ben in de make-up ruimte van het tv programma ‘Vandaag de dag’ waar ik meeloop met de 25 jarige visagist Aeola Relouw.

Aeola maakt 1 van de gasten op die eenmaal per week het shownieuws presenteert. In een soort vraag en antwoordspelletje warmt hij zich op voor de uitzending die zo live van start gaat. Aeola: “Elke gast is weer anders en één van de belangrijke aspecten van mijn werk is de gasten op hun gemak te stellen. Dat probeer ik ondermeer door een gezellige sfeer te creëren.”

de make-up ruimteAl op vroege leeftijd weet Relouw wat ze wil; het kappersvak in. Thuis is ze altijd aan het tutten en maakt ze vriendinnen op. Ze besluit zelfs om op 16 jarige leeftijd van de Vrije School te gaan om zich te bekwamen als kapper. “Ik wist toch al wat ik wilde, dus waarom zou ik dan vakken volgen als wiskunde waar ik toch niets mee doe.” Ze specialiseert zich tijdens haar kappersopleiding tot allround kapper en doet in de praktijk ervaring op bij een kapsalon in haar woonplaats Alkmaar.

Met een applicator brengt Aeola de oogschaduw op bij haar eerste gast vandaag; de presentatrice. Het is iets over vieren in de ochtend en een paar grote felle lichten naast de spiegel bootsen het studiolicht na. Lekker wakker worden zeg maar. “Door het studiolicht valt een gezicht helemaal weg op beeld. Ik probeer ervoor te zorgen dat het gezicht weer tot zijn recht komt en accentueer ofwel de ogen of de lippen van een persoon.”

Afschminken door JoostVerschillende kleuren worden daarbij niet geschuwd waarbij de toverformule ‘contrasteren’ heet. “Als iemand nou bijvoorbeeld een blauwe kring heeft onder zijn ogen van vermoeidheid, kun je dat heel mooi weg werken met een concealer in de kleuren oranje en peach. Dit neutraliseert het blauw en daarna kun je er met een foundation overheen die past bij de kleur van de huid. En een rood pukkeltje bijvoorbeeld kun je wegwerken met een groene concealer.”

Aeola werkt nog steeds als hairstyliste maar is sinds twee jaar ook werkzaam als visagist. “Ik wilde me verbreden en mezelf blijven uitdagen. Uiteindelijk wil ik denk ik ook nog wel de styling van mensen gaan doen, zodat je een totaalplaatje krijgt. Mijn doel is enerzijds om mensen er mooi uit te laten zien, maar ook ze wat meer zelfvertrouwen te geven. Het mentale aspect wordt vaak onderschat. Het kan behoorlijk wat met iemand doen als hij of zij er verzorgd uitziet.

Een sprekend voorbeeld daarvan geeft ze als ze het heeft over een man die haar opbelde en voor het feest van zijn 60 jarige vrouw een make-up aan haar cadeau wilde geven. “De mensen woonden in een achterstandwijk en hadden het duidelijk niet heel breed.” Toen ze als verrassing aanbelde had de vrouw eerst nog wat scepsis, want er had ooit al eens een andere visagist aan haar gezeten en dat was niet bevallen. “Langzaam won ik haar vertrouwen door haar te vragen wie ze was in het dagelijks leven, wat ze ging dragen op het feest en na een ruim een uur straalde ze ronduit in de spiegel. Haar zoon kwam huilend binnen met de woorden; mam, zo mooi heb je er nog nooit uitgezien. Kijk daar doe ik het voor. Ik heb een schitterend vak en ben er trots op dat ik met mijn kunst mensen er mooi uit kan laten zien.”

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste!

Reageer