Doejedroombaan; het boek!

Joost met boek Doejedroombaan

Fotocredit Martijn van de Griendt

Het is zover! Ik heb een fantastisch jaar achter de rug waarin ik heb meegelopen met 175 mensen die hun droombaan doen. Het was een bewogen en intensief  jaar. Bij de meest uiteenlopende beroepen heb ik een kijkje in de keuken mogen nemen. Van binnenvaartschipper, croupier en paardeninseminator tot entertainer, automonteur en dolfijnentrainer. Uiteraard wil ik alle mensen bedanken die ik heb gevolgd; zonder hen was dit fantastische avontuur niet mogelijk geweest.

War-Child-koptelefoonBijzonder trots ben ik op het feit dat ik dankzij de bijdragen van mensen met een droombaan een cheque heb mogen overhandigen ten bate van jongeren in Oeganda. In totaal gaat er 10.235 euro naar het project Building Skills van War Child. Hierdoor krijgen jongeren de kans op een vakopleiding tot bijvoorbeeld lasser, kippenboer of kapper. Geweldig natuurlijk. Naast het feit dat het bijzonder was om zoveel beroepen te doen, heb ik hopelijk veel mensen kunnen inspireren. Door voorbeelden te laten zien van mensen die hun werk met passie doen hoop ik ook bij jou het vlammetje aan te wakkeren. Een droombaan is namelijk voor iedereen weggelegd. Het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je opleidingsniveau is en of je in loondienst werkt of als ondernemer. Joost maakt tepels schoon Ik heb dan ook meer gedaan dan alleen meubels maken, een vrachtwagen besturen of koeien melken. Vanaf het begin wilde ik weten wat de drijfveren zijn van mensen met een droombaan….en hun geheimen. Na 175 banen kan ik daar inmiddels wel een duidelijk antwoord op geven. Zo waarderen mensen met een droombaan bijvoorbeeld het geluk in hun werk met een cijfer 8,6! Naast passie doen ze een baan die bij ze past, waar ze plezier in hebben en waar ze persoonlijke en/of maatschappelijke voldoening uit halen. Al mijn conclusies heb ik verwerkt in mijn boek Doejedroombaan dat nu uit is en verkrijgbaar in de boekhandel en online. Dit boek is voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar droombaan of gewoon extra inspiratie wil opdoen in zijn werk, dus ook voor jou! In het boek staan ruim 50 tips van mensen met een droombaan en ondermeer dertig inspirerende verhalen en daarnaast natuurlijk mijn avonturen van het afgelopen jaar. Joost in de uitzending Jij bent een van de ruim 30.000 bezoekers afgelopen jaar op deze website. Verder heb ik via de Week van Joost in de Sp!ts honderdduizenden mensen bereikt en via overige (sociale) media miljoenen mensen. Ik vind het belangrijk om in mijn leven en dat van anderen magische momenten te creëren. Als ik dat maar voor een klein beetje ook voor jou heb gedaan dan ben ik ontzettend dankbaar daarvoor! Rest mij voor nu jou niets anders toe te wensen dan een gelukkig werkzaam leven. Het is zonde van je tijd om niet nu datgene te doen wat bij je past en waar je blij van wordt. Ik wens je daar heel veel succes mee uiteraard!

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste!

Reageer