Live backstage: Daniëlle

DAnielle met portofoon“Daniëlle voor Marieke, kun jij zo hier heenkomen? Ze zijn bijna klaar met soundchecken. Van Anne krijg ik door dat de koffie op is.” Middels een portofoon communiceren is hier geen overbodige luxe. Ik ben in poppodium P60 in Amstelveen dat vier verdiepingen telt. Ik ben op pad met productiemanager Danielle van der Steen. Vandaag doet ze de productie van hoofdact Anneke van Giersbergen en supportact The Jacks. “Op een productiedag zorg ik ervoor dat de band wordt welkom geheten, op tijd kan opbouwen, soundchecken en eten.” Dat hoeft ze gelukkig niet allemaal alleen te doen. Twee vrijwilligers, Marieke en Anne, helpen haar mee. “Vandaag is er ook nog een netwerkborrel die wij verzorgen, dus dat betekent extra drukte.” Op kantoorMijn dag begint vaak om een uur of twee in de middag. Ik houd me dan vooral bezig met de voorbereidingen van de andere producties – we hebben er gemiddeld zo’n vijf per week. Dan ben ik contactpersoon van de band en regel ik bijvoorbeeld dat de technische en hospitality riders in orde worden gemaakt. Dat gaat dan om de technische support die de band kan verwachten en de wensen ten aanzien van drankjes, hapjes en dergelijke. Daarnaast coördineer ik ook nog workshops die hier worden gehouden en organiseer de open mic nights. Voor Daniëlle de ideale baan. Als kind wilde ze binnenhuisarchitect worden, maar dat idee liet ze snel varen omdat ze niet kon rekenen en tekenen. Ze volde een opleiding vrije tijdsmanagement en liep acht maanden stage bij het Solsbury festival in Engeland. Daar begeleidde ze bands en artiesten en dat vond ze ontzettend leuk om te doen. In haar laatste jaar hielp ze ook bij allerlei Haagse festivals. Zij wilde graag in de muziekbranche blijven werken. Na haar studie kon ze terecht als office-assistent bij het Uitburo in Den Haag waar ze zich bezighield met de ticketing. “Toch was dat niet mijn droombaan. Ik heb dat werk nog bij verschillende organisaties gedaan totdat ik via via vernam ik dat er een vacature vrij kwam bij P60. Ik mocht op gesprek komen en werd aangenomen. Dat is nu drie jaar geleden. Hier heb ik echt kunnen ontdekken wat mijn sterke en zwakke kanten zijn. Ik vind het heel leuk om te organiseren en ik krijg heel veel vrijheid om initiatieven te nemen. Daarnaast leer ik nog elke dag nieuwe dingen” Joost met portoVandaag loopt allemaal op rolletjes en dat betekent dat Daniëlle niet de hele tijd in actie hoeft te komen. Er zijn een paar piekmomenten dat iedereen scherp moet zijn, zoals vlak voordat de deuren opengaan. Ook worden afspraken gemaakt met de bands hoe laat er wordt gesoundcheckt en gegeten. “Dat laatste is overigens heel belangrijk. Wij hebben hier een eigen eetcafé en dat betekent dat we hier altijd goed eten kunnen serveren.” “Het mooist vind ik als we een dubbele productie hebben, bijvoorbeeld ’s avonds een concert en dan ’s nachts nog een dancefeest. Dan gaat de adrealine echt gieren. Het geeft heel veel voldoening als dat allemaal soepel verloopt.” En ondanks de stress die haar baan soms oplevert houdt haar eigen levensmotto haar altijd op de been: “Het komt altijd goed!”

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste!

Reageer