Paul is baas in eigen bed

Paul met klantHier jongens alsjeblieft, neem een lekker biertje. Net zijn 2 gasten aangekomen met hun vriend, een bareigenaar van een paar straten verderop. Zij komen hier een paar dagen skiën en zochten nog accommodatie. Omdat er vandaag toevallig twee gasten zijn vertrokken nadat ze een gebroken been hebben opgelopen, is er een kamer vrij. Gastheer en hoteleigenaar Paul van Leeuwen (45) van Le Sherpa ontvangt de mannen. “Daar kun je hier in Les Deux Alpes het onderscheid mee maken” aldus Paul. “De kamers moeten schoon zijn en het eten goed; dat verwachten mensen van elk hotel. Vriendelijk personeel is van toegevoegde waarde en ik vind het heel leuk om personeel daarin te coachen. En uiteraard laat ik ook geregeld mijn eigen gezicht zien.” Paul runt al 18 jaar het hotel met zijn vrouw en heeft 13 man personeel in dienst. Op kantoorNaast gastheer werkt Paul zo’n 40 tot 45 uur per week op zijn kantoortje zonder raam (ramen zijn hier kostbaar en kun je verhuren). Naast de vele administratieve werkzaamheden is zijn hoofdtaak toch vooral ook het vol krijgen van zijn hotel. Hij heeft contracten met reisorganisatie Sunweb en boekingsite Booking.com waardoor zijn capaciteit in de winter voor het leeuwendeel gevuld is. “Daarnaast doe ik aan promotie voor Fransen die in de buurt wonen.” Het organiseren zit al vroeg in zijn bloed. Op middelbare school was hij het die de discoavonden, baravonden en lustrumreizen voor zijn rekening neemt. “misschien dat ik daarom wel 8 jaar over mijn Havo heb gedaan.” Hij wordt uitgeloot voor de Hogere Hotelschool en vervult zijn dienstplicht. “Daarna belandde ik in de horeca en deed baantjes bij een hotel, restaurant en was manager bij een strandpaviljoen in Zandvoort.” Joost en PaulHij kreeg een hernia waardoor hij een jaar uit de roulatie was. Via een vriend belandde hij na zijn herstel in Frankrijk waar hij jongeren begeleidde tijdens een golfsurfkamp. Het beviel goed en hij kon in Les deux Alpes terecht als reisleider. Hij zag overal mogelijkheden, ondernam acties en verhuurde bedden en runde een apres-ski bar. Al snel werd hij door allerlei touroperators gevraagd om van alles te regelen. Voor hij er erg in had hij 55 man personeel in dienst. Niet alles was winstgevend en toen de mogelijkheid zich voordeed om een hotel te kopen, pakte hij die met beide handen aan. De ene groep gasten is nog niet weg of een zakelijke relatie van hem komt binnenlopen. Wederom een biertje aan de bar en een luchtig gesprek. “Het is niet zo dat ik hier elke avond sta te drinken hoor, maar goed dit hoort wel bij het werk natuurlijk. Het geeft mij echt een kick als ik door mijn hotel loop en langs de bar en er is gezellig geroezemoes bij de gasten.” De vrijheid die Paul heeft maakt het tot zijn droombaan. “Daarbij heb ik natuurlijk wel een voorbeeldfunctie. Als een van mijn koks uitvalt ga ik zelf achter het fornuis staan en twee keer per week help ik ook mee bij het ontbijtbuffet. En ja dan werk ik de longen uit mijn lijf, want goed voorbeeld doet volgen.”

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste!

Reageer